- PROGRAMA TECHFEST 2017 -
 
2 MAIG

PONÈNCIES

11:00-12:00

Quin ús fan les grans companyies de les nostres dades?

PONENT: Carlos Sahuquillo

En esta conferència veurem quin tipus d’informació guarden les grans empreses de cada un de nosaltres i amb quina finalitat. Algunes simplement per millorar el seu servici, altres amb fins publicitaris i altres per guanyar diners amb ells.

INSCRIU-TE AQUÍ!


12:00-13:00

El que les paraules ens diuen: Opinions enganyoses i perfils d’autoria.

PONENT: Paolo Rosso

L’objectiu d’esta conferència és ensenyar algunes de les tècniques per a identificar opinions enganyoses així com el perfil dels autors (edat i sexe, per exemple) .⁠⁠

INSCRIU-TE AQUÍ!


13:00-14:00

Fallas Play&Go. Ús de dades obertes en videojocs.

PONENT: Carles Pons

Aquesta conferència guiarà els assistents sobre el desenrotllament del videojoc Falles Play & Go i de com es van obtindre les dades de les diferents fonts de caràcter públic.

PRESENTACIÓ!TALLERS


15:00-16:00

Criptoanálisis.

PONENT: Damián López Rodríguez

Presentació d'una competició de criptoanálisis de sistemes de clau pública. Un breu recorregut històric conduirà a la presentació breu de les característiques dels sistemes de xifrat de clau pública, i de la seguretat d'estos.

INSCRIU-TE AQUÍ!


17:00-20:00

Controla amb Twitter l´aigua de la teua planta

PONENT: Jaime Laborda

Taller pràctic d’introducció a l’Internet de les coses amb la placa NodeMCU, xip WiFi i ArduinoIDE, en el que aprendrem que la nostra planta ens demane aigua a través de Twitter.

INSCRIU-TE AQUÍ!


17:00-20:00

Construint les Ciutats del Futur, Internet de les Coses i Dades Obertes

PONENT: Joan Josep Fons

En este taller desenrotllarem un escenari relacionat amb el tràfic i la contaminació ambiental, construint una solució sostenible i eficient basada en Arduino i Raspberry que, monitoritze i reorganitze el tràfic en la ciutat de València.

INSCRIU-TE AQUÍ!


17:00-20:00

Neteja de dades

PONENT: David Pardo

En este taller aprendrem a utilitzar la ferramenta Open Refine per a la neteja de dades i, la seua posterior explotació i visualització a través d’una interfície web amigable i senzilla per a l’usuari.

PRESENTACIÓ!

3 MAIG

PONÈNCIES

11:00-12:00

TIPI, periodisme de dades i vigilància ciutadana en el parlament.

PONENT: Ramiro Viñuales Ferreiro.

En esta conferència es presentara la ferramenta dissenyada per al seguiment, monitoreo i control de l’activitat dels parlaments en qualsevol àmbit polític amb rellevància social.

PRESENTACIÓ!


12:00-13:00

L'èxit de les dades obertes, casos reals d'empreses

PONENT: Angelica Bellver

L’objectiu d’esta conferència és adquirir unes nocions bàsiques sobre dades cartogràfiques disponibles en la xarxa, on siguem capaços de distingir els diferents tipus de dades que ens podem trobar, la metodologia de descàrrega en cada una de les plataformes i la gestió de les dades a nivell professional.

PRESENTACIÓ!


13:00-14:00

Negocis i servicis de valor afegit reutilitzant dades obertes.

PONENT: Antonia Ferrer Sapena

En esta conferència coneixerem com les dades oberts ajuden al món empresarial en la creació de nous productes i servicis, o en la millora dels ja existents aportant un valor diferencial que represente una millora per al ciutadà.

PRESENTACIÓ!TALLERS


17:00-20:00

Creant bots, la nova interfície d'usuari.

PONENT: Alejandro González

En este taller pràctic, anem a iniciar-nos en el món de la creació de bots conversacionals basats en el sistema de missatgeria Telegram. Aprendrem a crear pas a pas un bot bàsic perquè pugues conéixer, de primera mà, les possibilitats d’este nou paradigma de comunicació.

PRESENTACIÓ!


17:00-20:00

Visualització de dades geoespacials amb CARTO

PONENT: Jorge Sanz

En este taller farem una introducció a CARTO i una demo guiada de BUILDER, utilitzant un exemple d’anàlisi que tots els assistents podran replicar en els seus equips allí mateix o en qualsevol altre moment.

INSCRIU-TE AQUÍ!


4 MAIG

La fira tecnològica exposarà:


11:00-11:30

PARTICIPACIÓN: Maker's UPV - ORC

Presentació del projecte de Data Streaming amb IoT per a l'esdeveniment de l'ORC 2.17 de Makers UPV.

UBICACiÓN: Edifici 1G - Aula 0.7

11:30-12:00

PARTICIPACIÓN: App Runator

Runator és una aplicació mòbil que s'integra amb totes les apps de running important carreres. Comptara l'inici del seu emprendimiento, fins com donar forma inclús model de negoci valuós i la combinació dels mateixos, com traure rendibilitat a les dades i diverses propostes que estan fent. A més de comptar com van iniciar el projecte i per què fan el que fan.

PRESENTACIÓ!

12:00-12:30

PARTICIPACIÓN: Construint les Ciutats del Futur, Internet de les Coses i Dades Oberts

Es mostraren uns quants escenaris i servicis en l'àmbit de les ciutats intel·ligents (gestió d'emergències en carreteres, i tancament del tràfic intel·ligent per contaminació ambiental) .

UBICACiÓN: Edifici 1G - Aula 0.7

12:30-13:00

PARTICIPACIÓN: IDroneSystems

Adquirir nocions bàsiques sobre dades cartogràfiques disponibles en la xarxa, per a distingir els diferents tipus de dades que ens podem trobar, la metodologia de descàrrega en cada una de les plataformes i la gestió de les dades a nivell professional. Demostració de com es pot configurar un pla de vol i que ho faça en simulador. mostrant la mecànica de treball abans d'anar a camp.

PRESENTACIÓ!

13:00-13:30

PARTICIPACIÓN: De la impressió 3D a la construcció 3D - Be More 3D

La impressió 3D és una tecnologia que avança a velocitats supersòniques. Esta ens facilita el camí a la innovació, permetent-nos millorar temps, costos i resultats. Encara que algunes vegades puga passar desapercebuda, a poc a poc l'anem veient més en els camps de la medicina, l'art, l'educació, la joieria, la ingeniería... Inclús també comença a veure's en el món de l'alimentació i la construcció.

PRESENTACIÓ!