Periodista i Fundadora de Newtral

@_anapastor_

Una de les periodistes espanyoles amb major influència mediàtica, la seua especialitat és fer entrevistes d’actualitat política. Va ser pionera a implementar el periodisme de dades i el fact-checking en la televisió espanyola. I ara forma part de la Xarxa Internacional de Verificació de Dades (IFCN) , que busca combatre faules i notícies falses.

Ha entrevistat als líders polítics més importants de tots els partits, entre els que es troben Felipe González, José María Aznar, José Luis Rodríguez Zapatero, Mariano Rajoy i Pedro Sánchez. A nivell internacional, destaquen Tony Blair, Rafael Corretja, Juan Manuel Santos, Marine Li Pen o Mahmud Ahmadineyad, entre molts altres.

En TVE va dirigir el debat 59 segons i la tertúlia política matinal Els Desdejunis. En CNN va estar a càrrec del programa d’entrevistes Cara a cara. I més recentment en A3 i La Sexta copresentóel últim debat electoral de les generals a l’abril de 2019, dirigix L’Objectiu i presenta On estaves entonces?.

En 2018 va fundar Newtral, una mitja start up que s’estén a tres àrees diferenciades del panorama informatiu: la producció de programes de televisió, la verificació digital i elaboració de continguts d’acord amb les noves narratives de les xarxes socials i la innovació periodística aplicada al fact-checking (web) . Newtral és membre de la International Fact-Checking Network (IFCN) i en el quint congrés anual Global Fra, celebrat a Roma en 2018, va atorgar a Newtral el premi internacional al millor Projecte Audiovisual de periodisme basat en factchecking pel treball realitzat per L’Objectiu en Instagram.