Professor titular de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna a la Universitat Ramon Llull.

TALLER: Com combatre les fake news: tècniques bàsiques de verificació.

pere-masip-masip

Professor titular de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna a la Universitat Ramon Llull. És director del grup de recerca consolidat Digilab: Media, Strategy and Regulation.

Els seus principals interessos de recerca són la convergència mediàtica, el periodisme digital i l’impacte de la tecnologia en les pràctiques periodístiques.

Ha participat en diversos projectes nacionals i internacionals. Actualment coordina un projecte de recerca finançat pel Ministeri d’Economia i Competitivitat d’Espanya titulat Audiències Actives i establiment d’agenda a l’Esfera Pública Digital. És també coordinador d’una Xarxa d’excel·lència en recerca sobre periodisme digital, finançada pel Ministeri d’Economia i Competitivitat. A nivell internacional, coordina també l’informe per a Espanya del Media Pluralism Monitor, finançat per la Comissió Europea. Actualment dirigeix ​​també la investigació «What’s up with news? Fighting misinformation on WhatsApp: users ‘approach», amb finançament de WhatsApp / Facebook.

Ha publicat múltiples articles en revistes nacionals o internacionals, com The International Journal of Press and Politics, Journalism Studies, Digital Journalism, International Gaceta, American Behavioral Scientist, El profesional de la información, International Journal of Communication i Journalism Practice. És autor de diversos llibres i capítols de llibre publicats en editorials com Routledge, Willey o Lawrence Erlbaum entre d’altres.