Doctora en Telemàtica per la Universidad Carlos III y Licenciada en Informática per la Universidad Politécnica de Madrid.

Mètodes par analitzar falsos perfils en Twitter

@congosto
Blog

Doctora en Telemàtica per la Universitat Carles III i Llicenciada en Informàtica per la Universitat Politècnica de Madrid. Des de l’any 2008 és investigadora en la Universitat Carles III especialitzant-se en l’anàlisi de dades socials, preferentment en Twitter. Utilitza anàlisi de xarxes i visualització per a descobrir patrons de comportament, propagació de missatges i caracterització d’usuaris.

Per als seus experiments ha creat la plataforma t-hoarder que permet monitoritzar a llarg termini l’evolució d’esdeveniments en Twitter. Amb esta ferramenta ha construït un baròmetre social amb les reaccions dels ciutadans davant d’escàndols polítics i Metroaverías que analitza la percepció de la qualitat del metre de Madrid a través els missatges dels usuaris este servici.

Del 1998 al 2008 Va treballar en Telefónica I+D en grans projectes d’innovació en l’entorn de las Telecomunicacions per a l’operadora Telefónica (ULISSES, MORE, INFOVÍA, EOC…)

Del 1980 al 1984 va pertànyer a l’equip de FUJITSU que va desenrotllar el programari bàsic de les TESIS-A.

En paral·lel va ser professora associada durant dos anys en la Universitat Politècnica de Madrid i quatre en la Universitat Carles III.