Advocada guatemalenca experta en drets humans i noves tecnologies.

TAULA REDONA: On estan els límits a l’accés a la informació.

@avilarenata

És advocada llicenciada per la Universitat Francisco Marroquí a Guatemala i té una Mestria en Dret en Propietat Intel·lectual de la Universitat de Torí, a Itàlia.

Actualment treballa per a la World Wide Web Foundation com a Assessora en Cap de Drets Digitals. El seu treball tracta l’encreuament existent entre drets humans, informació, canvis tecnològics i com afecta els distints països Norte-Sur. Va liderar junt amb Tim Berners-Lee una campanya per a la promoció del respecte als Drets Humans en l’Era Digital en més de setanta-cinc països.

És membre del Consell Directiu de Creative Commons i Fiduciària de la Courage Foundation. Ha assessorat a personalitats com Julian Assange i Wikileaks, en l’equip dirigit per Baltasar Garzón Real, així com distintes companyies i iniciatives panafricanes i europees. Va formar part de l’equip legal internacional representant en el procés d’extradició a Espanya a les víctimes de genocidi i altres crims de la humanitat, en el cas davant de l’Audiència Nacional, incloent la prominent líder indígena i Premi Nobel de la Paz, Rigoberta Menchú Tum. Actualment està investigant els efectes del colonialisme digital i el seu impacte en les democràcies llatinoamericanes.

Escriu també per a Global Voices i Open Democracy.

 
inscripcion-taller

INSCRÍBETE A LOS TALLERES

INSCRÍBETE A LAS CONFERENCIAS