Investigadora en Interacció Humano-Computadora (HCI) i estratègia de tecnologia

CONFERÈNCIA: Un nou tractament: Dades generades per ciutadans, sobirania i empoderament per al canvi social.
TALLER: Si no existeixen els creem: Estratègies participatives en creació, ús i govenança de dades.

 @marabales
 linkedin.com/in/marabalestrini/

Mara és investigadora en Interacció Humano-Computadora (HCI) i estratègia de tecnologia. És la directora executiva d’Idees for Change, un laboratori d’idees i consultora que assessora a ciutats, empreses i institucions sobre l’impacte de la innovació. També és Senior Research Fellow del Fab Lab Barcelona, on coordina Making Sense, un projecte europeu que busca potenciar els ciutadans a través de la fabricació digital personal aplicada al disseny de sensors ambientals; i cofundadora de SalusCoop, la primera cooperativa espanyola de dades de salut dels ciutadans. Mara codirige el Màster in Design for Emergent Futures (MDEF) de l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC).

Mara va obtindre el seu doctorat en Ciències de la Computació en l’Intel Collaborative Research Institute on Sustainable Connected Cities (ICRI-Cities) de l’University College London (UCL) . També té una llicenciatura en Comunicació Audiovisual i una mestria en Sistemes Cognitius i Mitjans Interactius. És professora titular de l’IAAC i professora invitada del Royal College of Art (RCA) . El treball de Mara ha aparegut en mitjans internacionals com The BBC, The Guardià, El País, The Financial Times o Clarí.

Altres nomenaments

Mara també és membre de l’Intercanvi d’Enginyeria de la UCL, assessora de la Facultat Oberta i co-organitzadora de la Xarxa d’Investigació en Economia Col·laborativa d’Ouishare. Va treballar com a assistent d’investigació en el Grup de Tecnologies Interactives (GTI) , en la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona) , i com a periodista per a diferents mitjans de comunicació d’Amèrica Llatina.