Escola d’estiu 2017

- UN CURSO PER A CONÈIXER LES POSIBILITATS DEL MON DE LES DADES OBERTES -
 

Curs de Transparència a través de les dades 2017

 

Continuant amb la iniciativa que va començar el passat curs, seguim amb la formació sobre transparència i gestió de dades, amb la convocatòria d'una nova edició de l'Escola d'Estiu, que ens introdueix en l'ús, reutilització i gestió de la informació i les dades, per a analitzar-los o generar nous productes informatius.

Aquest curs que se celebrarà en l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica (ETSINF) de la Universitat Politècnica de València, els dies 5, 6 i 7 de setembre de 2017, sorgeix en el marc de col·laboració que s'ha establit amb la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació amb la ETSINF i el Màster Universitari en Gestió de la Informació - MUGI.

El curs es compon de tres mòduls, el primer d'introducció al Open Data, el segon de gestió i explotació de dades i el tercer de Big data i aplicacions.

De la mà de FIBGAR i Baltasar Garzón parlarem sobre els límits a l'accés a la informació al costat d'altres ponents internacionals, el repte de la ciberseguridad o el coneixement obert i l'ús de dades en l'àmbit de la cooperació centraran també les sessions de vesprada del curs.

Durant les sessions matinals en els tallers, coneixerem els processos per a sol·licitar i treballar amb dades proporcionades pels diferents portals de l'administració i exemples interessants sobre reutilització de dades obertes. L'aprenentatge sobre visualització de dades és un altre dels continguts destacats, juntament amb la introducció a aprenentatge automàtic i mineria de dades.

Els tallers estan preparats perquè puga accedir qualsevol tipus de professional amb uns mínims coneixements d'informàtica, ja que a través de l'ús pràctic de les diferents eines es podran realitzar visualitzacions, anàlisis de dades i conèixer les possibilitats del món de les dades obertes.

Organitzat pel Master en Gestió de la Informació, amb la col·laboració del Màster en Big Data Analytics i el Màster Universitari en Enginyeria Informàtica de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica de la Universitat Politècnica de València.

El curs d'estiu està dirigit per Antonia Ferrer, que és també directora de la Càtedra de Transparència i Gestió de Dades i del Màster Universitari en Gestió de la Informació de la UPV.

Organització: Jon Ander Gómez Adrián - César Ferri - Vicente Pelechano - Antonio Molina Marco

Us esperem en aquesta segona edició del Curs d'Estiu sobre ús i gestió de dades obertes.

PROGRAMA


LLOC

Tallers: Edifici 1E. Laboratori 2.1. G Boole
Ponències: Edifici 1I. Laboratori 2.1. G Boole Ponències: Edifici 1I. Saló d'Actes Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Informàtica i Edifici 3A. Paranimf de la UPV.

Descarrega el programa en PDF